7+1 jó tanács vásárlás előtt

Magadnak vásárolsz vagy egy szerettedet, barátodat szeretnéd megajándékozni egy szépséges ékszerrel? A választás olykor egyszerű, de bizony sokszor elbizonytalanodunk... Összefoglaltunk 7+1 jó tanácsot, hogy könnyebb legyen a választás.

Magadnak vásárolsz vagy egy szerettedet, barátodat szeretnéd megajándékozni egy szépséges ékszerrel?

A választás olykor egyszerű, de bizony sokszor elbizonytalanodunk: milyen ékszert válasszak, legyen-e benne kő, milyen legyen a színe, hogyan mérjem le a gyűrűméretet, milyen hosszú nyakláncot érdemes választanom, visszafogottabb legyen vagy bátran választhatok merészebb összeállítást is?

Összefoglaltunk 7+1 jó tanácsot, hogy könnyebb legyen a választás:

1. Ha ajándékot szeretnél vásárolni, de nem tudod a pontos méretet (pl.: gyűrű méret), akkor érdemes olyan ékszert választani, ami nincs mérethez kötve, így biztosan jó lesz. Ilyenek például a fülbevalók, nyakláncok, karkötők, medálok, amelyek kevésbé érzékenyek a méret miatti használhatóságra. Ha mégis gyűrűt szeretnél, akkor érdemes a saját vagy ismerősünk ujján, csuklóján megsaccolni a méretet, és az alapján választani.

2. Gyűrű esetén mindig egy picit szorítsuk meg a mérést, mikor az ujjunkat mérjük, tehát ne legyen nagyon laza a mérőszalag, enyhén szoruljon. Ez azért fontos, mert egy bő gyűrűt könnyebben elhagy a viselője, elfordul az ujjon, és nem tart stabilan a helyén. Ha egy picit szűkebb a gyűrű, mint kellene, még mindig sokkal könnyebb méretre bővíteni, mint egy bő gyűrűt megszűkíteni.

3. Ha egy gyűrű nagyon sok követ tartalmaz, esetleg körben teljesen köves, az a későbbiekben nem igazítható méretre, mert a kövek foglalata sérül, így a kövek kieshetnek belőle. A választásnál ezt érdemes figyelembe venni.

4. Nyakláncnál az ideális méret, ha a nyak vonala alá körülbelül 5 cm-rel esik le a lánc. Ez természetesen egyéntől, illetve fazontól függően változhat, de általánosságban ez a jellemző. A legtöbb esetben a 45cm-es méret a megfelelő hölgyeknek. Ennél van rövidebb 40-42cm hossz, és 50cm méret is.

5. Karkötő választásnál is inkább picit bővebb méretet válasszunk, ha nem tudjuk pontosan a méretet. Egy bő karkötőből nagyon egyszerűen tudunk szemeket kivenni, de ha túl szűk a karkötő, ugyanolyan szemekkel korántsem biztos, hogy bővíteni tudjuk. Hölgyek esetén 17-18 cm az általánosan megfelelő, urak esetén 20-21 cm.

6. A karika fülbevalókat alvás előtt javasoljuk letenni, mivel könnyen megtörhet, eldeformálódhat.

7. Ha köves ékszert szeretnél vásárolni, de nem tudod milyen színű kővel válaszd (például ezüst Swarovski köves fülbevalók, medálok), akkor a legjobb döntés a fehér. A fehér nem kötött szín, így minden alkalomhoz ugyanúgy viselhető.

8. A legtöbb ékszert még személyesebbé tudod tenni egy egyedi gravírozással. Bátran válaszd hozzá, vagy kérd a segítségünket. Azt érdemes figyelembe venned, hogy a gravírozott ékszereket nem tudjuk kicserélni, csak méretre állítani a későbbiekben. Esetleg vásárlás után is kérheted a gravírozást, ha már biztosan megfelelő volt a választásod.

  • logo1
  • logo2
bezaras
bezaras sikeres-kosar

A termék sikeresen bekerült a kosárba!