+36 30/725 1160 Rólunk Üzleteink Kiszállítás Garancia Kapcsolat
U Regisztráció
0

cart

Kosár

7+1 jótanács vásárlás előtt

Magadnak vásárolsz vagy egy szerettedet, barátodat szeretnéd megajándékozni egy szépséges ékszerrel?

A választás olykor egyszerű, de bizony sokszor elbizonytalanodunk: milyen ékszert válasszak, legyen-e benne kő, milyen legyen a színe, hogyan mérjem le a gyűrűméretet, milyen hosszú nyakláncot érdemes választanom, visszafogottabb legyen vagy bátran választhatok merészebb összeállítást is.

Olvasd el a 7+1 jótanácsot tartalmazó rövid útmutatónkat, hogy könnyebb legyen a választás és sokáig örömöd leld az új ékszerben.

Ha pedig szeretnél személyes konzultációt kérni, arra is van lehetőséged. Foglalj időpontot és üzletünkben a megadott időpontban csak téged látunk el tanácsainkkal.

ecsedi-ekszer-8-jotanacs

1. Ha ajándékot szeretnél vásárolni, de nem tudod a pontos méretet (pl.: gyűrű méret, karkötő hossza), akkor érdemes olyan ékszert választani, ami nincs mérethez kötve, így biztosan jó lesz. Ilyenek például a fülbevalók, nyakláncok, medálok, amelyek kevésbé érzékenyek a méret miatti használhatóságra. Ha mégis gyűrűre vagy karkötőre van szükség, akkor érdemes a saját vagy ismerősünk ujján, csuklóján megsaccolni a méretet, és az alapján választani.

2. Gyűrűnél mindig egy picit szorítsuk meg a mérést, mikor az ujjunkat mérjük, tehát ne legyen nagyon laza a mérőszalag, enyhén szoruljon. Ez azért fontos, mert egy bő gyűrűt könnyebben elhagy a viselője, elfordul az ujjon, és nem tart stabilan a helyén. Ha egy picit szűkebb a gyűrű, mint kellene, még mindig sokkal könnyebb méretre bővíteni, mint egy bő gyűrűt megszűkíteni. 

3. Ha egy gyűrű nagyon sok követ tartalmaz, esetleg körben teljesen köves, az a későbbiekben nem igazítható méretre, mert a kövek foglalata sérül, így a kövek kieshetnek belőle. A választásnál ezt érdemes figyelembe venni.

4. Nyakláncnál az ideális méret, ha a nyak vonala alá körülbelül 5 cm-rel esik le a lánc. Ez természetesen egyéntől, illetve fazontól függően változhat, de általánosságban ez a jellemző.

5. Karkötő választásnál is inkább picit bővebb méretet válasszunk, ha nem tudjuk pontosan a méretet. Egy bő karkötőből nagyon egyszerűen tudunk szemeket kivenni, de ha túl szűk a karkötő, ugyanolyan szemekkel koránt sem biztos, hogy bővíteni tudjuk.

6. A karika fülbevalókat alvás előtt javasoljuk letenni, mivel könnyel megtörhet, eldeformálódhat.

7. Ha köves ékszert szeretnél vásárolni, de nem tudod milyen színű kővel válaszd (például ezüst swarovski köves fülbevalók, medálok), akkor a legjobb döntés a fehér. A fehér nem kötött szín, így minden alkalomhoz ugyanúgy viselhető.

8. A karórák fém csatjából lehet szemeket kivenni, visszatenni, ezt bárhol megcsinálják szakemberek, ha hozzánk fáradsz be vele, a nálunk vásárolt órákat természetesen díjmentesen méretre igazítjuk.

Szeretnél személyesen tanácsot kérni tőlünk?

Add meg elérhetőségeidet és azt az időpontot, amikor be tudsz fáradni debreceni üzletünkbe. A megbeszélt időpontban nem kell sorban állnod, várakoznod, garantáltan csak rád figyelünk!

Neved*:

E-mail címed*:

Telefonszámod*:

Dátum*:

Időpont (óra, perc)*:

Mely ékszereink érdekelnek?:

Hány fővel érkezel?